2016. december 20., kedd

Életem első mézeskalácsa

Tavaly egy játék keretében kaptam mézeskalács fűszerkeveréket. Akkor már nem tudtam Karácsonyra elkészíteni, de elhatároztam, hogy idén meg fogom sütni. Ilyen lett:



 Hozzávalók:
125 g folyékony méz
200 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
4 ek. tej
400 g liszt
100 g étkezési keményítő
2 csapott ek. kakaópor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel

Egy főzőedényben felmelegítjük a mézet, cukrot, vanillincukrot, vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhéz lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszúróformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, majd a sütőpapírral együtt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: 180°C (Előmelegítve) Légkeveréses: 160°C (Előmelegítve) sütés: kb. 10 - 15 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése